Leah Robb 1

Leah Robb / GALLOPPERIET PÅ CHRISTIANIA / 3. – 25. november 2018 / Åbning lørdag den 3. november kl 16-19 / Alle er velkomne!

…er du pårørende eller kender til en misbruger?

Ja, hvem gør ikke det? I en bydel, som, lige fra tidernes morgen, har svømmet i misbrugere. Først fra alkoholens svøbe. Senere, fra starten af ´70´erne, i forbindelse med hashen.

Så derfor er det oplagt, at det netop er på Stadens Museum for Kunst, Gallopperiet at den dansk/skotske billedkunstner Leah Robb den 3. november kl. 16-19 åbner sin udstilling, medfinansieret af Christianshavns Lokaludvalg, samt Christianias Kulturpolitiske Fond. Med malerier, installationer, musik, film, foredrag og dialog giver udstillingen et ærligt kig bagom misbrugets facader. Fokus er på det at have et stofmisbrug, samt at være pårørende hertil.

I det intime rum Dialogkrogen, som er åben alle dage, kan besøgende bidrage mundtligt, skriftligt eller i kreativ form og dermed være med til at udvikle udstillingen undervejs. Der kan kreeres malerier i rammer, lyttes til musik af skotten Steph MacLeod, som har været igennem og kommet ud af et alkoholmisbrug. I en uro, lavet af gamle cykeldele, kan der lægges- og vejes- ønsker og bønner.

Leah Robb 2

Vil du gerne møde kunstneren? Så kom til receptionen eller om tirsdagene eller fredagene.

Er du blot nysgerrig? Så mød op på en hverdag. Tilbuddene er mange. Mindst ét af dem burde kalde på dig. Uanset hvem du er. Misbrug er mange ting, og man kan altid blive klogere på både det, sig selv og andre.

Elsa Brix