08. juni til 30. juni  2013 | åbent tir – søn, 14.00 – 19.00

VÆRKER AF: LONE BAGGER NICOLAISEN

PORTRÆTTER AF: SØREN SOLKÆR

KURATERET AF: JENS-PETER BRASK

Fernisering lørdag d. 8. juni kl. 15-19

Pressekontakt:       Ingrid Kiopmanhafn-Borum

ingridborum@gmail.com                      mob. 22 24 09 08

Lone Bagger Nicolaisen arbejder med udklip der udspringer af hendes fascination af bl.a. kranier, sex, død, SM, tatoveringer, anatomi, pigesex og historiske ikoner lige fra Gandhi til Andy – en udstilling med collager klippet gennem to år fra tidsskrifter, kunstbøger, tegneserier, aviser m.m.

Desuden viser Lone Bagger Nicolaisen statements, som er rene bogstavs-værker. Disse er klippet ud fra tidsskrifter eller skrevet med magnetbogstaver og er meget personlige betragtninger og holdninger omkring emner så forskellige som murens fald og købesex. Alt sammen skrevet i en meget bramfri tone. Lone Bagger Nicolaisen er opvokset på Bryggen, hvor hun stadig bor og arbejder og hvor hun er en fast del af gadebilledet.

Søren Solkær har de seneste 15 år haft en international karriere som portrætfotograf. Han er mest kendt for sine ikoniske portrætter af musikere såsom Paul McCartney, Amy Winehouse, Jack White,  Bono, Björk, Patti Smith m.fl.

Søren Solkær har boet på bryggen i 11 år og har de seneste 3 år lavet portrætter af Lone Bagger Nicolaisen på havnen, i lejligheden, hos Københavns hestedrosche, på Christiania og i sit studie. www.sorensolkaer.com

Værkerne af L.B.N. og Søren Solkær er udvalgt af Jens-Peter Brask, som er kunstsamler og senest har kurateret udstillingen Dansk Graffiti 1984-2013 på Kunsten i Ålborg.
Jens-Peters kunst-blog: www.braskart.com

Vedhæftet findes eksempler på Søren Solkær’s nye værker med Lone Bagger Nicolaisen.

Eksempler på Lones eklektiske billedunivers fra hendes lejlighed på Bryggen kan ses på et af Sørens portrætter af hende med titlen Luna_tattoveret_ryg.