UNGE KUNSTNERE FRA MILANO KUNSTAKADEMI BESØGER CHRISTIANIA I FORBINDELSE MED STADENS 50-ÅRS JUBILÆUM                                                                                                                                   

EN HEL NY DIALOG MELLEM KUNST OG BÆREDYGTIGT INDEKLIMA

Det globale kunstliv er nu gået med ind i kampen for en renere og mere bæredygtig klode. Byen Milano er legendarisk luftforurenet – hvorfor det ikke kan undre at Milano-udstillingen FRESH ART- FRESH AIRpå Stadens Museum for Kunst, Christiania, netop lancerer det italienske luftrensningsprodukt `This is Coover´, i forbindelse med den kommende udstilling.

Unge kunstnere fra Milanos berømte Kunstakademi, Accademia di Belli Arti di Brera, viser ophængningen `FRESH ART- FRESH AIR´ på Gallopperiet, Stadens Museum for Kunst, Christiania, i perioden 23. jul-12. august. Udstillingen er kurateret af professor I samtidskunsthistorie Andrea del Guercio / Milano Kunstakademi og vises parallelt med en udstilling af  samme kunstnergruppe i Calabriens Castello Corigliano-Rossano.

Kunstnernes forhold i Italien under Covid-19 krisen har været yderst deprimerende og efterhånden har de fornemmet at kunst er betydningsløs i det Italienske samfund. Hvilket netop afspejler sig i titlen på den samtidige udstilling i Calabrien: Artisti:non essenziali. 

Imidlertid er kunstnerne som nævnt gået i samarbejde med miljøvirksomheden `This is Coover´, hvis økologiske produkter renser forurening ud af inderum gennem et økologisk luftrensende filter. Firmaet printer simpelthen kunst på dette tekstil. Luftkvaliteten i udstillingssalen bliver målt ved udstillingens begyndelse og til slut.

At få trykt sine værker på papir eller lærred er ikke usædvanligt. Men dette specielle materiale er økologisk og miljø-rensende og har givet de unge kunstnere en tro på at deres kunst/fag, udover den kunstneriske og åndelige værdi, kan bidrage til den grønne bølge, verden er klar over at den behøver. Disse tanker er naturligvis helt på linie med Christianias øko-bevidste miljøpolitik.

Kunstneren Alfredo Romio viser på udstillingen på Christiania flere store malerier, trykt på dette luftrensende materiale. De øvrige medvirkende på udstillingen er Nicolas Steiner, Sebastiano Branca, Giovanni De Luca, Lea Russo, Arianna De Stefani, Davide Meroni, Gabriele Barbagallo, Giulia Moretti, Tommaso Lugoboni, Luming Zhang, Gabriele Artusio og Leonardo Gambini.

I udstillingsperioden forløber også en interaction mellem danske og herboende italienske musikere, jazz/ rock, i de tre weekends under FRESH ART – FRESH AIR gruppens besøg i Gallopperiet, Stadens Museum.

Musik : fre-, lør- og søndage kl. 16-18

Fernisering d. 23. juli kl. 16.00 /     23. juli – 12. august     tir.-søn. kl. 14-19        VELKOMMEN !       FRI ENTRE

GALLOPPERIET         STADENS MUSEUM FOR KUNST         CHRISTIANIA

Loppebygningen, Christiania
Sydområdet 4 A, 2.tv

1440 København K
Tlf.: +45 22240908       Vi overholder myndighedernes Corona retningslinier fremvisning af Coronapas/ neg. test