Screenshot from 2018-09-01 12-59-10

 

LEV LIVET KUNSTNERISK

VÆRKER AF HENRIK SCHüTZE 9. – 30. september 2018
Gallopperiet — STADENS MUSEUM FOR KUNST

Fernisering lørdag den 8. september kl 15-19 med et let traktement,
musikalske indsalg og billedfortællinger.

Lev Livet Kunstnerisk er en udstilling af den Christiania legendariske plein air maler Henrik Schütze (f. 1951) – kendt på Staden som Henrik Fakir. Det er en solo udstilling, der forholder sig til kategorien friluftsmaleri, som går tilbage til fransk impressionisme, hvor det betegner malerier, som er malet udendørs direkte foran motivet. Malerierne på udstillingen er ikke nødvendigvis malet på Christiania, og de forestiller ikke nødvendigvis natur, de udspringer eksempelvis fra foredragsrækken Science and Coctails. Men de er landskabsmalerier i den forstand, at de tager afsæt i det levede liv set gennem kunstnerens blik. Schütze viser på denne udstilling blandt andet sine indtryk fra Californien, Sankt Petersborg, Paris, Yazd i det centrale Iran og
Italien.

Udstillingen Lev Livet Kunstnerisk vil i kraft af sin placering på Stadens Museum for Kunst, være i interaktion med Fristaden, frisindede, frihedssøgende, nysgerrige og ikke mindst det frie vildnis, som hersker her. Christianiakunstnerens blik og omgivelserne vil således blande sig i udstillingen, og være med til at formidle værkerne på måder, som ikke helt kan forudsiges eller kontrolleres.

GALLOPPERIET, STADENS MUSEUM FOR KUNST Loppebygningen Midt CHRISTIANIA – åbningstider: ti. – sø. kl. 14-19