galloppen_apr17

Udstillingen ”det abstrakte” er en følge af nogle vellykkede abstrakte malerier, der blev produceret i slutningen af 2015 og siden blev
fulgt op af, hvad der blev til en serie af ensartede formater på finérbund. Siden 1984 er mine abstrakte malerier blevet til sideløbende med mine episke, uden jeg har tillagt dem særlig betydning. Denne gang fortjener de en udstilling for sig selv.
For at sætte lidt mere krydderi på udstillingen viser jeg samtidig eksempler på ”kakkel malerier”, dvs. mindre kvadratiske malerier beregnet til at indgå i mønstre.
Da jeg flytter på Christiania i februar 1977, havde jeg en samling af mine bedste collager med fra hjem fra Spanien. Collagerne blev udstillet på Gallopperiet i efteråret ’77, så udstillingen ”det abstrakte” er på 2 måder et 40 års jubilæum.
Det er også en ”fødselsdagsudstilling”, da jeg fylder 75 i udstillingsperioden. Malerierne er til salg.Velkommen.

Om Finn Thorstein

Jeg er en uafhængig og autodidakt kunstner, dog med forældre, der begge var professionelle billedkunstnere.
Uddannet civiløkonom med afgangseksamen fra Handelshøjskolen, som HD’ er i marketing. Erhvervsuddannet i markedsanalyse og reklame.
I maj ’68 forlod jeg en lovende karriere for at deltage i studenteroprøret i Paris. Der var ingen vej tilbage og efter et skuffende ophold på Kbh’ s Universitet valgte jeg at satse på billedkunst. Efter 3 udstillinger og flere skønne år på Mallorca vendt jeg hjem til København i 1976. Børnene skulle i dansk skole, ellers var vi nok blevet.
Det var en så deprimerende beslutning, at jeg var nød til at flytte på Christiania i foråret ’77. Dér var de rige muligheder for skabende udfoldelse: Radio, skulptur, mosaik, foto, silketryk, teater, tekst. byggeri, udstillings-arrangør (Gallopperiet)…
Opretter i ’84 Malerværkstedet omkring Laurie Grundts krokiskole. Omfattende udstillingsvirksomhed i caféer, virksomheder og andre offentlige rum.
Medlem af kunstnergruppen ”SYNTESE”. Fællesudstillinger med CA kunstnere i Amsterdam, Bologna, Bergen, Farum, Charlottenborg og med ”CHRISTIANIA IN ART” i Budapest, Vilnius, Dakar…
Dansk repræsentant ved Biennalen i Dakar, Senegal 2014

Sidste dag søndag d. 30 april    VELKOMMEN !