06. sep til 29. sep  2013 | åbent tir – søn, 14.00 – 19.00

gaengeviertel_flyer_600px

SEPARATED

being a part of it does not mean you’re inside

 

Åbning Fredag 6 Sept. kl. 20 – Afslutningshygge 28 Sept. kl. 19 

Program
All the program will take place in the  gallery Gallopperiet.
3. – 5.9.      Kinokabarett, Kinokabarett, all days
5.9.             Screening Kinokabarett, 20 h
6.9.              Vernissage, Exibition „Separated“, 20 h
7.9.              Discussion „Second hand spaces“, 20 h
13.9.            Minigolf Madness, Vernissage, 16 h
13. – 15.9.  Minigolf Madness, Weekend, 14 – 20 h
20. – 22.9. Minigolf Madness, Weekend, 14 – 20 h
bbbbbbbb Location: Outside in Christiania
20.9.            Party, Faltenrock, Dance-Party, 20 h
22.9.            Performance, Juliane Kruppke, 20 h
25. – 27.9.  Photo-Installation, Rita Kohel & Franziska Holz, 14 – 17 h,
bbbbbbbb  Location: Outside in Christiania
28.9.             Finissage, Magical Flying Love Lab, 20 h
29.9.            Concert, Singer-Songwriter, 20 h
bbbbbbbb „Sängerknaben & Sirenen“
                      www.saengerknabenundsirenen.de

I 2009 blev de 12 huse der udgør Gänge-karéen i Hamburgs centrum besat. Få måneder senere beskrev Süddeutsche Zeitung Gängeviertel, som et “Mini-Christiania i Hamburg”. I artiklen blev stemningen og energien i den besatte karré beskrevet, som et friskt pust i en ellers glas- og gråmeléret del af byen. Den positive omtale af den anarkistiske aktivitet førte tilmed til at Gänge i 2012 blev tildelt den ellers sjældent brugte bevaringsgrad ” Et vigtigt kulturelt mangfoldighedssted” af UNESCO. Sammenligningen med Christiania er ikke helt grebet ud af luften og der har fra undfangelsen i 2009 været en løbende udveksling og tæt kontakt mellem de to fristeder.
Kunstnere og aktivister fra Gängeviertel er i år blevet indbudt til at udstille på (og omkring) Christianias galleri: Stadens Museum for Kunst, Gallopperiet – i selve fødselsdagsmåneden September.

Titlen og temaet for udstillingen er SEPARATED, et ordspil der skal associere til de udfordringer kollektivt indstillede og selvforvaltende fælleskaber står overfor. Modsætningerne mellem individ og kollektiv er et essentielt spændingsfelt at takle konstruktivt og omgå kreativt, hvis et levedygtigt og tillidsfuldt fællesskab skal have muligheden for at opstå samt kunne overleve som alternativ livsform. Set gennem denne prisme, er der med Christianias nye selvejer-status mange nye problematikker og faldgruber, som det gæstende kollektiv vil forsøge at italesætte sammen med de lokale og interessérede.

Udstillingen bearbejder og perspektiverer temaet med forskellige kunstneriske vinkler og virkemidler i et alsidigt program. Man vil i løbet af måneden kunne se og deltage i Dans, Musik, Teater, Installationer, Peformances, Læsninger, Diskussioner, Filmfremvisninger og Folkekøkkener mm. Dermed vil den frugtbare dialog og erfaringsdeling omkring etablering og vedligeholdelse af modkulturelle fællesskaber, som har foregået mellem Gänge og Christiania – nu kunne opleves, medleves og udfordres på og omkring Gallopperiet 6 – 28 Sept. Yderligere informationer kommer til i løbet af August.
Medvirkende kunstnere og aktivister:  Rita Kohel, Judith Stryczek, Carsten Rabe, Till E.T. Haupt, Michael Ziehl, Jessica Leinen, Simon Riemer, Björn Schmidt, Tona, Nils Kasiske, Franziska Holz, Minigolfmadness, Juliane Kruppke, Franziska Schillig, Hamburger Kino, Urban Ätsch.
 
generelle informationer: http://das-gaengeviertel.info/
 
Pressekontakt:
Christiania: Rasmus 2980 5826, fjernsynet@gmail.com (fra 8. August)
Hamburg: Rita Kohel, 0049170-2755962, ridamarida@web.de 
Judith Stryczek, 0049176-23108120, judith.stryczek@gmail.com
 
Programmet vil løbende blive opdateret på:  gallopperiet.dk