03. til 25. november  2012 | åbent tir – søn, 14.00 – 19.00

Udstillingen fokuserer på  mødet mellem krop og by

Hvordan møder du mon byen, og hvordan møder din krop byen? Hver dag bevæger vi os rundt i byen imellem hinanden. Vi fascineres, undres, måske frastødes, af de scener der udspilles for vores øjne. Vi ser. Samtidig er vi til stede med vores kroppe i byen, der sveder, fryser, dufter, skubber, danser og løber. Kroppe der ofte befinder sig tæt på hinanden, og skaber følelser lige fra velbehag over ligegyldighed til ubehag. Hvad er vores forhold til vores egen krop, og til andres?

Kroppen i byen er titlen for kunstudstillingen, der kan opleves i Galopperiet i Christiania fra d. lørdag d. 3. november. Det er Kunstholdet fra Kofoeds Skole som står bag udstillingen, efter i længere tid at have arbejdet med temaet. Kunstholdet er en gruppe af malere, hvor hver har sin egen stilart og måde at formidle sin tanker og oplevelser af krop og by. Malerierne fortæller historier om kunstnernes oplevelse og forsøg på at fastholde og udvikle de to størrelser, krop og by. Samtidig er de også et billede på lysten og glæden ved at male.

Byens følelser

Byen kan være forførende, eventyrlig og spændende og man kan blive taget af byen, man kan opleve sig svævende og let i kroppen. Man kan også opleve at byen kan være frastødende og farlig, at den nærmest voldfører en, at man trænges op i en krog, hvor det fysisk går i kroppen.

Kunstholdet fra Kofoeds Skole har tidligere etableret store udstillinger. I 2011 var de en del af en udstilling af mere end 250 værker på Københavns Rådhus. Udstillingen var inspireret af Picasso og omfattede også keramik, grafik og skulpturer. Nu er de klar med en udstilling af nye værker på Stadens Museum for Kunst.

Fernisering d. 3. november

Der afholdes fernisering for udstillingen lørdag d. 3 november kl 15-18. Til ferniseringen vil der være musikalske indslag med bands fra Kofoeds Skole, Akustikats og Salsaorkestret. Galopperiet finder du i Loppebygningen, Christiania – Sydområdet4 A, 2.tv 1440 København K. Åbningstider Tirsdag – Søndag kl.14.00 – 19.00 Mandag lukket. Udstillingen på Gallopperiet kan opleves frem til søndag d. 25. november.