03. maj – 01. juni 2014 | åbent tir – søn, 14.00 – 19.00

Se flere værker – klik her

1926943_10203044847514054_47983561746323313_n

birgitte_udstillingFoto: Nils Vest


Tekst: Kitty Bendixen

Birgitte kom som ung til Christiania og begyndte at svejse i den gamle kvindesmedie, hvor hun lavede 7 store jernskulpturer, som stod på Christianias vold. Da hun blev gravid flyttede hun til den jyske højderyg, langt ud på landet og måtte nu skifte materialer og begyndte at bygge hus, og lærte at slagte dyr – Tag over hovedet og mad på bordet – sådan!

Birgitte blev i det jyske i 17 år mens ungerne voksede op, men for 5 år siden returnerede hun til Fristaden og deler nu arbejdsplads med 2 andre malere samt en collagearbejder i Malerværkstedet i Pusherstreet.
Hun har gennem 25 år arbejdet med computer-grafik og overfører forskellige kunstværker til andre materialer, hun overfører bl.a. print af malerier til postkortstore træplader – el udarbejder mønstre, som overføres til sten, der hugges ud. Birgitte arbejder desuden en del med koncept- og installaltionskunst samt til stadighed med maleriet. Og gennem 15 år har hun arbejdet som scenograf.

Birgitte medgiver selv sine værker disse ord : ”Groteske malerier af menneskelivet i poetisk socialrealisme, – viser dybe psykologiske motiver af livet på “Herrens Mark”. Jeg er multikunstner og arbejder råt og følsomt med materialet. Min inspiration kommer som betragter og fritænker i en kultur, der længes efter ægthed, mod og ansvar for eget liv.” og med disse ord inviteres du til at se for dig selv en udstilling overvejende af malerier – fernisering den 3. maj kl. 15 og ellers er udstillingen åben ti. – søn. kl. 14-19. indtil 1. juni.

I samme periode udstiller Finn Thorstein, som er en af kollegerne i Malerværkstedet, billeder i Gallopperiets café.