08. – 30. marts 2014 | åbent tir – søn, 14.00 – 19.00

Hans-Vinding-plakat_web

Hippie forever !

I marts måned viser Gallopperiet en hippie-museal udstilling, hvor Hans Vindings sitrende

pastel `klat´ malerier kommer frem af hans søster Karen Vindings garages dyb. Hans Vinding var alle sine dage, på lige fod med poesien, lidenskabeligt optaget af sit maleri og efterlod en række værker af frapperende modernitet. Han havde sin helt private og genkendelige impressionisme kørende, der fremstår som ikoner over hans vibrerende sind. Visningen omfatter mange af Hans V.´s lærreder der aldrig har været vist samlet før.

Udstillingen er blevet katalyseret af genudgivelsen i februar 2014 af  Hyldemors Grønsagligheder – LP´en: `Lysene tændes´ fra 1975 og Loppens koncertsucces HYLDEST d. 15. februar 2014, der vidnede om at ingen havde glemt denne herlige skive.

Få mennesker opfylder betegnelsen multikunstner så fint som Hans Vinding: Malerier, sange, digte, event´er, kabaret, happenings, Cirkus Sindssyg, indiensfarer, poetisk præst og ordmagiker – spradebasse og samfundssatiriker, som han var.

Nu har mange venner fra dengang bidraget til at skabe denne museale udstilling – venner fra Nivågaard, Klub 27, Furekåben, Hyldemors Grønsagligheder, Hyldemor, Plus Four, H.Sapiens, Røde Rose, Faktor 10, Kys, Månefiskeren, Cirkus, Operaen og Gallopperiet – har bidraget med minder, fotos, maletøj og kalligrafisk malede linier fra Hans´s poesi, films, håndskrevne manuskripter, plus mere mærkeligt, som vi glæder os til at opbygge udstillingen af op imod åbningen d. 8. marts kl. 15. Har I minder så kom med dem !

Hovedsagen er at Hans´ mildt sagt skæve humor livede vores tilværelse yderligere op i disse euferiske år. Trods sit ydmyge udseende var han een af hippietidens høvdinge – Hippie forever !!

Ingrid Kiopmanhafn-Borum + Leif Dione Joensen

vinding_band_web

Foto: Peder Bundgaard / Hans Vinding omgivet af `Hyldemor´ i 1978