image003

GALLOPPERIET, STADENS MUSEUM, CHRISTIANIA

3.-25. JUNI 2017

 

Leif Dione Joensen runder skarpt og markerer det med en stor visning. En udstilling er altid en opsummering af, hvor kunstneren befinder sig i sin udvikling, thi, som William Blake sagde, `Kunst er øvelse´.

Leif Dione fortæller at han altid har været spændt ud mellem det naturalistiske og det genstandsløse/abstrakte. Det er nemlig ikke noget kunstneren selv bestemmer. Det er en given disposition, hér en trang til at undersøge overgangsfeltet mellem to forskellige stilarter eller verdensudsyn.

Handler verden om (kristne) myter, som Leif Dione har beskæftiget sig en del med, eller om abstrakte former, som mikroorganismer og krystaller. Leif Dione beskriver begge afdelinger, væver de to udtryksmåder sammen til et tiltagende forenklet grafisk sprog og farverne er ekstraheret ned til snart udelukkende at være gul, rød, blå : grundfarverne.

Leif Dione er også væver, digter og sanger.

Leif Diones udstilling er et kosteligt væveri af alle de tråde og fragmenter, der er ham givne.

Ingrid Borum von K /  kollega og ven

 

GALLOPPERIET, STADENS MUSEUM FOR KUNST + GALLERI

OPEN: Tuesday – Sunday kl. 14 -19

CAFÉ BØGER POSTKORT PLAKATER

WWW.GALLOPPERIET.DK

 

FERNISERING : LØRDAG D. 3. JUNI KL 15

VELKOMMEN !