05. – 31. august 2014 | åbent tir – søn, 14.00 – 19.00

VÆRKER AF THOMAS GUDMAN RAFAEL SIMONSEN
FOR ALDERSGRUPPEN: 0-100 ÅR.
Etnografisk samling; nyere tid /1980-2000

_DSC0560_presse

Foto : Jes Roger Petersen

Juli-august udstillingen følger et nyt spor i Museumsverdenen, idet vi nu, udover fotokunst inddrager etnografika i lighed med Louisiana og Museum of Modern Art / New York.

Thomas Gudman Rafael Simonsens visning `Divination´ er skabt i 1980´erne og 90´ erne, som modkultur til yuppiernes beslipsede overfladekultur. 

Årtierne var præget af koldkrigen/ murens fald, men også af fri sex, trans og diva-nostalgi som Bowie, Hagen og Grace Jones plus Pride Parades og Drag Queens. Alle disse ingredienser udgjorde Thomas Gudmans del af subkulturen.                      

Midt i morskaben fik Thomas et fuglevarsel, en åbenbaring, som blev katalysator for en åndelig søgen, der gennem 80´erne og 90´erne førte til, at han skabte et antal minutiøs gennemarbejdede værker med referencer til verdens store religioner og deres over- ordnede kilde. 

Værkerne er nu for første gang nogensinde udstillet – på Gallopperiet, Stadens Museum for Kunst. Indlysende, da Thomas er en god gammel ven af Christiania. 

At besøge udstillingen i stammerummet i Loppebygningen, er som et besøg i Nationalmuseets mest eksotiske etnografiske samlinger: gaykultur, fetichisme, spirituelle symboler, svaneham og kronhjorttiaraer, storby shamandragter, rockstjerner, patina, glimmer og åndelig vejledning, som samlet giver en fortættet tempelatmosfære – en strange oplevelse for alle mellem 1-100 år. 

Udstillingen viser et tidsbillede. Og sjovt nok også en anden trend i museumsverdenen: på Biennalen i Venezia opbyggede kunstnerduoen Elmgreen og Dragset for nogle år siden et fiktivt og mystisk moderne hjem – med swimmingpool m.m.
 
Gallopperiets udstilling viser et eksisterende hjem, som oven i købet er en hidtil skjult samling, idet værkerne normalt pryder Thomas lille lejlighed i CPH´s midte. En lejlighed som netop er et veritabelt museum over de glade firsere og  en refleksion over tiden og Thomas Gudmans indgående åndelige søgen. Et tidsbillede.
 
Ingrid Kiopmanhafn-Borum
Museum phone: GALLOPPERIET +45 22240908