4. apr. – 26. apr. 2015 | åbent  tir – fre 14.00 – 20.00 | lør & søn  12.00 – 20.00

image001-2

Ongoin Peace Art in progress – Different every Day

below foto is from the opening

 

gallopp040415

IMG_1290

Den verdensomspændende tradition med at holde Jordens dag hvert år d. 22.april startede i USA i 1970.

Udstillingen Messe for Moder Jord er helliget betragtninger og tiltag for jordens overlevelse eller rettere for at forlænge menneskets tid på vores misbrugte Moder Jord.

Udstillingen er – som fotosyntesens produkter, organisk. Den vil vokse og transformeres i løbet af april måned.

Proces udstillingen NATUR NU og for FREMTIDEN forklarer nødvendigheden af Levende Hav og omsorg for Verdens Skove.

Korte oplæggere efterfølges af workshops i foråret.

Messe for Moder Jord vil blive opbyggelig, forvandlende, folkelig, omstillende, bærekraftigt – et kærligt procesrum med udstillinger nedenfor og oppe på Gallopperiet. Jordforbindelse, Musik, Film, Diasshow.

Messe for Naturen har foreløbigt tilsagn fra følgende bevægelser/foreninger; foreningen Moder Jord, Verdens Skove, NOAH, SOK og Levende Hav, plus Foreningen Christianias Frie Natur.

Desuden har vi inviteret forskellige kunstnere til at lade sig inspirere af arbejdstitlen: A Peace of Understanding – Understanding Peace / dialog om fred mens verden jagter krig. Der vises videokunst, installationer, performances og fotografier.

A Peace of Understanding har bl.a. kunstnere som Jesper Dalmose, Lennox Raphael, Jens Rost, Tove Vestmø og Yong Sun Gullach på programmet.

A Peace of Understanding – Understanding Peace sender her et uddrag af de kunstnere, som bidrager til udstillingens første ugeder handler om at skabe plads til dialog med henblik på fred og forståelse mellem folk fra forskellige kulturer og livssyn:

Leah Robb er uddannet kunstner fra Skotland med interesse i mennesker, kunst og filosofi. “Jeg ser at kunsten er blevet for selvoptaget og abstrakt – og når kunsten endelig siger noget politisk, så er det tit krænkende og ikke tankevækkende. Det vil jeg lave om på.”

Ala’A Mohsen – er elev på Filmskolen i sidste semester. Han vil vise filmen A Fucking Good Life, som handler om to muslimske brødre og relationen til deres far.

Sandra Andersen vil skabe et værk, der handler om problemet med propaganda, som skaber barriere mellem folk. Hun er genbrugskunstner til dagligt.

Nərgiz Galib Andersen opbygger en Installation.

Vi er i kontakt med nogle flygtninge, der gerne vil bidrage med deres historier under udstillingen. / Leah Robb – mailto: artylrobb@yahoo.com

Hvis du vil deltage i den løbende skabelses proces, så mød op på Gallopperiet kl.14 en tirsdag eller lørdag under udstillingen.

Vi sender flere programmer ud i april om en udstilling, der både er aktuel og uforudsigelig spændende.

Aase Schroll / Leah Robb/ Anke Hurrelbrink er koordinatorer.

.